Flyga med barn

Sist vi var ute och flög gjord jag en liknande lista, Emilio var då 1,5 år och det var en stor skillnad att flyga då om man jämnför med nu nästan ett år senare. Flygningen gick över förväntan och lilleman var jätteduktig hela tiden. Denna gången skippade vi maten på planet, tanken var att äta på Landvetter men vi hann inte med det då incheckning tog så långt tid! Vi köpte med oss mackor och yoghurt från Pressbyrån och åt på planet istället. Det gick minst lika bra. 

Det är ett sådant projekt med mat på planet, det blir så trångt med brickorna och alla grejer på dessutom smakar den aldrig bra så det är egentligen en onödig utgift.

Några saker man kan ha i åtanke när man ska flyga med barn:
 
Flyg tidigt: Kan man boka så att man flyger tidigt tycker jag man ska göra det, det underlättade för oss då Emilio var redo att sova när vi skulle börja flyga.
 
Ipad: Vi laddade surfplattan med offline klipp som man kan ladda ner med ViaPlay appen, riktigt smidigt. Olika spel beroende på vad barnen gillar är också bra att ha i paddan. 
 
Packa lätt: Ha inte massa onödigt i handbagaget, packa så lätt och smidigt som möjligt. 
 
Mutor: Godis, målarbok, någon ny leksaksgubbe.
 
Filt/gosedjur: På planet tycker jag alltid att det blir kallt, vi packade ner en riktigt gosig filt och Emilios gosegris som fick agera kudde när man somnade. 

Airshell: Har man med sig barnvagn kan man hyra ett Airshell för att förvara vagnen, det är en stor skyddade väska som man förvarat vagnen i under flygresan. Man kan även lägga i blöjpaket och typ handdukar om man vi använda utrymmet för att dom är stora!! 

Vi struntade i att hyra Airshell denna gången och körde på Babyjoggers egna transportväska, vi lindade in vagnen i handdukar för extra skydd och kunde checka in vagnen som vanligt bagage istället för udda bagage, det sparade oss tid! Vilken vagn och väska vi har kan ni läsa om i ert inlägg längre ner :)
 
 


Och sist med inte minst, ha tålamod. Barn är barn och ibland kan de vara svårt för dem att visa vad de känner eller vill. Att vi föräldrar är lugna är viktigt, om barnet skriker lite så skitsamma. De skriker ju inte för att det är roligt utan för att de är ledsna, trösta och var lugn så går det säkert bra. 
 

1
My

Det rådet fungerade inte när barnet är strax över 1 år och inte upptäckt ipadens förlovade land. Jag fick jaga ungen i flygplanet i ca 4h......