Vattentäta lekar i Göteborg.

Här på västkusten har vi inte haft något direkt sommarväder. Några enstaka regnfria dagar har vi haft men inte mer än så, tyvärr. Regnet har mestadels öst ner, precis som idag. Jag tänkte därför lista olika barnvänliga inomhusaktiviteter som finns att göra runt om i stan. 

 

Universeum: Ett äventyr för hela familjen. Ni kan läsa om vårt senaste besök på universeum här. Den nya regnskogen är så värd att besöka. 
Alfons Åbergs Kulturhus: Här kan ni se en video på allt kul man kan göra hos Alfons.
Sjöfartsmuseet: Tre välfyllda våningar med utställningar, akvarier, fartygssimulator och annat skoj. 
Naturhistoriska museet: Museets samlingar omfattar ca 10 miljoner djur och den permanenta utställningen uppvisar ett brett urval av jordens fauna - från encelliga amöbor till den stolta afrikanska elefant som tronar i däggdjursalens mitt. Kolla videon här.
Stadsbiblioteket: Barnavdelningen bjuder på pyssel, lösning, film och annat roligt för barn mellan 0-12 år. 
Lek och buslandet: Lekland finns det många runt om i stan, vi har vart på l.o.b på backaplan och haft roligt varje gång! 
• Stadsmuseet: Ett ställe för barn mellan 0-5 år, man kan klättra i höghus, krypa i tunnlar, bygga en borg och mycket annat roligt. 

Har ni några fler tips jag missat? Vi har bara vart på Universeum, Stadsmuseet och Lek och buslandet så vi har många ställen kvar att besöka. Så fort vi får tid över ska vi börja bocka av listan. 

Göteborg - aktiviteter - alfonsåberg - barnfamiljer - kulturhus - lekobuslandet - naturhistoriskamuseet - sjöfartsmuseet - sommarlov - stadsmuseet - tips - universeum
3
Lovisa (wildisland)

Så många bra tips! Dessa ska jag spara och ta fram om det skulle regna under WOW!

Boel

Bra tips :D

Sarah

Tråkigt när de regnar så mkt :/ Här hade vi jättefint väder hela helgen iaf :)